Levensverbeelding®​
Levensverbeelding®

voor 


leven vanuit jouw hart

 -

           

Kennismakingsgesprek aanvragen

Direct afspraak 1 op 1 begeleiding aanvragen

Expositie bij Galerie Steenwijk

Datum expositie: 11-01-2018 t/m 03-02-2018

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur

Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Locatie: Galerie Steenwijk, Meppelerweg 47 te Steenwijk (boven de Bibliotheek)

Maak gerust een afspraak om door mij rondgeleid te worden langs mijn werken.

Op maandag 15 januari ben ik aanwezig van 14.00 - 15.00 uur

en

zaterdag 27 januari van 11.00 - 12.00 uur

en

dinsdag 30 januari van 14.00 - 15.00 uur

Back to my roots

De titel van de expositie kwam als vanzelf naar mij toe stromen. In 1961 werd ik geboren in de gemeente Steenwijkerland met de naam Willy Klaver. Mijn kunstenaarsnaam is Isabella Montain. Ik vind het altijd leuk om te exposeren, maar deze locatie heeft voor mij wel een bijzonder tintje!

Daar ik nu mag exposeren in Steenwijk, is voor mij de gelegenheid om een overzicht van werken te maken. Kortom wat waren mijn eerste werken tot aan 2018. Mijn interesse in kunst is eigenlijk als 14 jarig meisje al begonnen, althans dat is mijn echte eerste herinnering hierover. Bij het vak tekenen op de RSG te Steenwijk maakte ik een pentekening waar ik blij mee was. De leerkracht beloonde dit met een 4 en ik werd innerlijk enorm geraakt. Jaren had ik er niet aan gedacht, maar zomer 2017 toen ik hoorde, dat ik in Galerie Steenwijk mocht exposeren kwam het opeens weer boven drijven ....... maar het verhaal van de pentekening gaat nog verder. Mijn buurjongen leverde het schooljaar erna mijn pentekening in voor een beoordeling en wat dacht je wat, een 8,5.

Jarenlang heb ik mij laten leiden door mijn intuïtie tijdens het tekenen/schilderen en er komt meestal een bijbehorende tekst "langs", die boodschappen bevatten. In mijn werken zijn vaak harten en vogels verwerkt, die staan voor universele liefde en vrijheid.

Bovenstaand schilderij hangt op de expositie.

Zonder nadenken komt er als vanzelf naar mij toe, hoe ik aan de slag kan gaan. Ook gebeurd het vaak, dat ik aan het tekenen/schetsen ben zonder dat ik mij daar bewust van ben. Meestal gebruik ik zo’n tekening/schets op een later moment om het echte werk te maken. Zo kan het gebeuren, dat ik een schets van een paar maanden daarvoor opeens ‘moet’ gebruiken. 

Zo maakte ik een drieluik en kwam bij schilderij drie de boodschap: ‘Spin nu maar' (zie foto hieronder de tekst)

Ik dacht, wat moet ik hier nu toch mee? Keek nogmaals naar de tekening en toen zag ik dat het klopte .....

Ook de keuze van dragers komt vanzelf naar mij toe en tot dusver werk ik op papier, houten panelen, katoenen doeken en soms op leer.

Sinds 2017 heb ik meer behoefte om realistisch aan de slag te gaan, maar wel met een intuïtieve touche. De laatste tijd wil ik weer vooral ogen tekenen. Op 21-12-2017 heb ik onderstaand schilderij afgerond en deze is te zien op deze expositie.

Lijkt het je leuk om een workshop intuitief tekenen bij mij te volgen,

dit doe ik vanaf 2017 alleen nog op aanvraag

Info